Bug 5805 - (int-144154) Album art disappears when next song is played and you unlock the device
(int-144154)
: Album art disappears when next song is played and you unlock the device
Status: RESOLVED FIXED
Product: Media player
General
: 5.0/(2.2009.51-1)
: All Linux
: Low normal (vote)
: 5.0/(10.2010.19-1)
Assigned To: unassigned
: media-player-bugs
:
:
:
:
  Show dependency tree
 
Reported: 2009-10-26 17:09 UTC by Tomasz Dominikowski
Modified: 2010-03-15 20:54 UTC (History)
3 users (show)

See Also:


Attachments


Note

You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Description Tomasz Dominikowski (reporter) 2009-10-26 17:09:48 UTC
SOFTWARE VERSION:
(Control Panel > General > About product)

1.2009.41-10

STEPS TO REPRODUCE THE PROBLEM:

1) Open up media player
2) Play an album with album artwork available so it is displayed in playback
mode (songs should come from the same album so album artwork is the same)
3) As the first song is playing, lock the device (I use the h/w slider)
4) Wait for the next song in the playlist to start playing
5) Unlock the device

EXPECTED OUTCOME:

Album art should still be visible.

ACTUAL OUTCOME:

Instead of album artwork the placeholder image is displayed, as if the song had
no album artwork associated to it.

REPRODUCIBILITY:
(always/sometimes/once)

As far as I've tested it - always.

EXTRA SOFTWARE INSTALLED:

None that would interfere.

OTHER COMMENTS:

User-Agent:       Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.0.14)
Gecko/2009090216 Ubuntu/9.04 (jaunty) Firefox/3.0.14
Comment 1 Andre Klapper maemo.org 2009-10-27 17:52:44 UTC
Is this about random mp3 files? Or really about songs that are all part of ONE
album (Note to myself: int-144154)?
Exact steps highly welcome. :)
Comment 2 Tomasz Dominikowski (reporter) 2009-10-27 19:04:18 UTC
Songs that are part of one album.
Comment 3 Tuoyo Ejueyitchie 2009-12-11 02:42:11 UTC
I have a related issue.  When you play a song and then the screen goes off
(even without locking the device) if a new song starts playing when you switch
the screen on it still shows the information for the previous song for a short
time.  Might be the same problem causing these two issues.  Not sure.
Comment 4 Tomas Walch 2009-12-14 16:12:47 UTC
Confirming the accuracy of this bug description. But it is not just when
playing songs from the same album, it happens between songs from different
albums as well. First it shows the old song for about 0,5 s and then updates
the screen but without album artwork.
Comment 5 Andre Klapper maemo.org 2009-12-21 14:28:22 UTC
This has been fixed in the internal build version
2009.51-8
(Note: 2009 is the year, and the number after is the week.)

A future public update released with the year/week later than this internal
build version will include the fix. (This is not always already the next public
update.)
Please verify that this new version fixes the bug by marking this bug report as
VERIFIED after the public update has been released and if you have some time.


To answer popular followup questions:
 * Nokia does not announce release dates of public updates in advance.
 * There is currently no access to these internal, non-public build versions.
   A Brainstorm proposal to change this exists at
http://maemo.org/community/brainstorm/view/undelayed_bugfix_releases_for_nokia_open_source_packages-002/
Comment 6 Andre Klapper maemo.org 2010-01-14 13:41:32 UTC
(Fix not included in today's 2.2009.51-1 update => updating Version field)
Comment 7 Andre Klapper maemo.org 2010-03-15 20:54:46 UTC
Setting explicit PR1.2 milestone (so it's clearer in which public release the
fix will be available to users).

Sorry for the bugmail noise (you can filter on this message).