Bug 11842 - RDesktop halt on connection screen
: RDesktop halt on connection screen
Status: NEW
Product: Maemo 5 Community SSU
hildon-home
: unspecified
: N900 Maemo
: Unspecified normal with 11 votes (vote)
: ---
Assigned To: unassigned
: general
:
:
:
:
  Show dependency tree
 
Reported: 2011-01-31 22:22 UTC by Karl-Erik Gustafsson
Modified: 2012-01-11 15:52 UTC (History)
4 users (show)

See Also:


Attachments


Note

You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.


Description Karl-Erik Gustafsson (reporter) 2011-01-31 22:22:04 UTC
SOFTWARE VERSION: 20.2010.36-2
(Settings > General > About product)

EXACT STEPS LEADING TO PROBLEM: 
1. Start RDesktop
2. Press Connect and then screen halt
3. By pressing one of the side buttons (power/volume/camera) you can get
forward. 4. Key pressing on QWERTY does not do anything.

EXPECTED OUTCOME: 
Should start remote desktop screen normally

ACTUAL OUTCOME: 
Halt on login screen.
http://talk.maemo.org/showpost.php?p=932763&postcount=150

REPRODUCIBILITY: 
always

EXTRA SOFTWARE INSTALLED: 

OTHER COMMENTS: 
Don't know exactly that this is a hildon-home bug.
Comment 1 Andre Klapper maemo.org 2011-01-31 22:25:02 UTC
Hi Karl-Erik,

> SOFTWARE VERSION: 20.2010.36-2

Does that imply you don't run the CSSU version, but the latest default Nokia
Maemo5 software version?
If you run CSSU, did this also happen before with the default Maemo5 version?
Comment 2 Karl-Erik Gustafsson (reporter) 2011-01-31 22:35:47 UTC
(In reply to comment #1)
> Hi Karl-Erik,
> 
> > SOFTWARE VERSION: 20.2010.36-2
> 
> Does that imply you don't run the CSSU version, but the latest default Nokia
> Maemo5 software version?
> If you run CSSU, did this also happen before with the default Maemo5 version?

I did updated CSSU and this is the version number that device reported. What
the number should be?

Before CSSU RDesktop worked OK, no problems at all.
Comment 3 Karl-Erik Gustafsson (reporter) 2011-01-31 22:56:44 UTC
I re-installed community-ssu-enabler_0.5_all.deb manually (dpkg -i) and CSSU
update went OK (without any problems). Still I have the same version number.
Menu -> Setting -> About

In HAM I have "Maemo 5 Community SSU Package" (20.2010.36-2maemo7)
Comment 4 Andre Klapper maemo.org 2011-01-31 23:02:44 UTC
(In reply to comment #3)
> Still I have the same version number.

Sorry for the confusion caused by my question. It is normal that it's the same.
Comment 5 Ivaylo Dimitrov 2011-02-01 10:07:26 UTC
To me it is hanging on "RDesktop connecting to ...." 

And that is extract from syslog by the time bug is happening 
<i>
Feb  1 09:51:30 Nokia-N900 rdesktop[2049]: GLIB CRITICAL ** Gtk -
gtk_window_present_with_time: assertion `GTK_IS_WINDOW (window)' failed
Feb  1 09:52:02 Nokia-N900 hildon-desktop[1339]: GLIB WARNING ** ClutterX11 -
bad window 0x3c00002
Feb  1 09:52:02 Nokia-N900 browserd[1852]: SET_ACTIVE:0x3841e8, 0->1,
is_layout_active:0, ChangeSusp:TRUE
Feb  1 09:52:02 Nokia-N900 hildon-desktop[1339]: GLIB WARNING ** ClutterEGL -
clutter_eglx_texture_pixmap_surface_create: no Pixmap or Window to bind to
</i>

BTW if one switch to task manager (using ctrl-backspace) and back to RDesktop
the login screen (or windows desktop in my case, I have user/pwd set in
rdesktop) appears.
Comment 6 nux 2011-02-01 10:34:24 UTC
*** This bug has been confirmed by popular vote. ***
Comment 7 KillerDemon 2011-02-11 16:03:42 UTC
When the Connecting to... is halting, the fullscreen switch button in the right
lower corner works. You can toggle fullscreen and then it works again as
normal. 
Except with some connections, then it stays black. (Connecting, for me, works
25-50% of the time (excluding the needed fullscreen toggle or Ctrl-Backspace
switch program which is needed 100% of the time))

I hope this helps a bit. I have good faith in 1.3.3.7-1. :)
Comment 8 dattadude 2012-01-11 15:52:09 UTC
(In reply to comment #7)
> When the Connecting to... is halting, the fullscreen switch button in the right
> lower corner works. You can toggle fullscreen and then it works again as
> normal. 
> Except with some connections, then it stays black. (Connecting, for me, works
> 25-50% of the time (excluding the needed fullscreen toggle or Ctrl-Backspace
> switch program which is needed 100% of the time))
> 
> I hope this helps a bit. I have good faith in 1.3.3.7-1. :)

(In reply to comment #7)
> When the Connecting to... is halting, the fullscreen switch button in the right
> lower corner works. You can toggle fullscreen and then it works again as
> normal. 
> Except with some connections, then it stays black. (Connecting, for me, works
> 25-50% of the time (excluding the needed fullscreen toggle or Ctrl-Backspace
> switch program which is needed 100% of the time))
> 
> I hope this helps a bit. I have good faith in 1.3.3.7-1. :)